10 September 2009

*HaTi sEoRaNg iNsAn*


Hye asalam smua...so ape kaba u all 2day? ada siat? heeh miss nk karang ayat yg panjang2 kat dlm blog ni..huh emm spt biase le ble ayat panjang sure ada something isu yg nk dbangkitkn tol x ehehh nk wat mcm ner da lumrah ble nk meluahkn sesuatu sure kt akan bercerita panjang hehe wink wink (^,^) so topik yg dbawa arini spt yg datas i hope smua da fhm ape yg cube dibangkitkn :) weeeeeeee....

SALAHKAH AKU MENJAGA HATI AKU SENDIRI
DARIPADA AKU MENJAGA HATI ORANG LAIN???
emm 1st i nk tnye pendapat u all klo u all berada dlm situasi mcm ni adakh u all akan pk kn ati sendri atau ati org lain? maksud i klo ada pape masalah...i rase mejoriti yg akan jawab akan memikirkn ati sendri dari ati org lain rite? tpi yg menjadi maslahnyer skang ni i mengalami masalah yg berat coz i slalu menjage ati org dari ati i sendri walhal skalipon i yg rase perit yg teramat dasyt...i slalu pujuk ati i utk memaafkn org dsekeliling i...tpi knp ek org2 yg berkenaan x pnh nk pk ati n perasaan i? ape yg i rase ape yg i da buat knp mesti memandang pada 1 kesalahan je? knp yg baik2 sblum ni x pnh nampak? adeh tlalu bnyk persoalannyer... :(

dlm masalh yg sebegini i slalu bertanya kn pada sahabat i (lang mcm mane eh utk jgn pk ati org? mcm mane klo aku nk blaja utk pk kn ati aku sendri? aku x reti lah utk pk ati aku sendri...ye aku mgaku kekadang silap dari aku sbb aku tau ak bkn manusia yg perfect tpi aku cube utk memulihkn keadaan dengn meminta maaf bg menjernihkn smula tpi knp org lain x pnh nk bg peluang pada aku? knp ble skali aku da buat silap tpi sgala kebaikan yg aku pnh buat langsung x nampak? aku x tau ape aku nk buat...kn sng klu aku ni jnis yg x BERPERASAAN!!! x perlu nk pk ati org hanya pk ati sendiri...tpi masalahnyer skang ni aku x blh nk buat mcm 2 klo aku rase aku da sakitkn ati sesorg aku akan cube utk perbaiki keadaan..tpi knp org x pnh nk bg pluang hanya trus meghukum?) emm ni ler yg i slalu mengeluh gan kwn2 i... kwn2 ape yg patot i lakukan skarang ni?

ermmm u all i just nk tau apakah i tlalu berslah dlm situasi ni? i nk blaja utk tidak menjaga ati org tpi blaja utk menjaga ati i sendri slah ke ape yg i fikirkn? u all rase berslah x klo i buat keputusan yg mcm 2? sbenarnye i masih was2 n takot utk buat keputusan yg mcm ni tht y i bertanye pada u all...

emm i rase i da pnt utk pk kn ati org sdangkn org x pnh nk menghargai i...tpi i jgk yg d perslahkn hanya tau utk ikot rentak dorg tpi rentak i mcm ne? tah la...so ape pendapat u all? adakh i patot menjaga ati org lain dari ati i sendiri? dlm soal persahabatan i terlalu ambil berat coz i mmg suke berkwan...so sbb 2 jgn i masukkn topik ni supaya u all blh bg pandangan pada i...adakah ati i atau ati org lain yg patot i jage? plz bantu i dlm maslah ni i perlukn pendapat klo u all ada care yg terbaik dlm masalah ni i hope u all sudi share dgn i k...

k la sampai di sini je topik kalini...pada yg mengikuti my blog thanx so much...i apricate sesangt....love so much...mmuuuaahhh da...
from wink wink (^,^)
:)

6 ulasan:

- rOxY - berkata...

XPAYAH NK LAYAN OWG YG MACAM TUH AG... SUSAH LA KALO ASIK NK JAGE AT OWG LEN JER.. BEK JGE AT SENDIRI JERK.. TUH YG PENTING..
KALO OWG LEN NK KTE U KEJAM.. BIARKAN... ASALKAN U TAHU SAPE DIRI U N OWANG SEKELILING U YG TAHU... BIARKAN SAJER OWG YG MCM TUH...

HiRdA FaMiLa berkata...

yer ker yang...i rase 2 je kot jln terbaik kn yang...thanx a lot really apricate..love u dear....mmuuaahh :*

Hilmi @ PaCaT888 berkata...

betul kate roxy tu..uat per pikir kan ati org..pikir ai sendiri je..abis cite kan?
tapi kenape u slalu uat salah?u xleh ubah ke?kalau u ubah kesalahan yg u buat...i rase u xkan jadi mcm ni..

HiRdA FaMiLa berkata...

i x tau plk i da wat slah sbb i rase ape yg i buat same je mcm org lain pnh buat i rase ikot kn x lah slah i tpi dmi meredakan keadaan i terpaksalah beralah...sbb i tau klo i beralah x semestinyer i kalah kn? huhuhu so dlm persoalan ni i x dpt nk memuaskn ati smua org i manusia biase rite?

so ape yg penting i cube utk menjernihkn keadaan dgn meminta maaf tpi klo org da x bg pluang mcm ne la i nk wat lg kn?

uhuh paper pon thanx 2 en.pacat....

wink wink (^,^)

Hilmi @ PaCaT888 berkata...

beralah dengan mengalah lain lorh..
paham kan erti ayat tu dulu pleasee..........


hik3...

HiRdA FaMiLa berkata...

aceceeehhh 2 je le point u kn
hahah what ever ler en. pacat heheh :p
lalallaaaa

wink wink (^,^)