13 Oktober 2009

...HaRi RaYa mEnJeLmA...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR N BATIN :)


My happy family...love u all so much...
my untie my grandma...my cousin...n my family..
hep hep hurreyyy...

otw nk g umh sedara utk beraya...ni pic raya pertama k :)

nilah aktiviti i stiap ari raya..pertama pg berkumpul di serdang utk tgu
smua saudara mara then bersalam salaman n maaf bermaafan
after that pg ler komvoi beramai ramai dari satu umh ker satu
umh...majlis berkumpul pada pukul 8 am..
bersurai pada jam 7 pm lama x
heheh lemau x lemau le kn
aper2 pon ENJOY!!!

smile :) wink wink (^,^)

ni kat umh my nenek sedara kat serdang raya setiap kali raya we all akan berkumpul disini...beri ucapan sepatah dua then baru berkonvoi
ramai2 raya thn ni ada 7 rumah di kunjungi dari pagi sampai
ke petang so dpt la kutipan sebanyak Rm160..ok ler 2 kn
da besar2 mcm ni pon still dpt wet raya hehe
happyyy masyuukkk hehe ape lg blh g sopping2 hehe :p

My Lil Bro n My Adik Spupu Farezzzz!!!

Me n Farezz... :)

So ni jelah yg i dpt up load...sory da lame x update my blog...sbb kebelakangan ni mmg teramat ler bz so kepada yg mengikuti thanx so much n a lot syg u all :)
Salam Aidilfitri Maaf Zahir n Batin :)


Wink wink (^,^)

...BOWLING...

Me N Turtle jgn mare naaa...heheh :p

Hug Pin hehe best2 enjoy only 2 ladies heheh :p

Smile :) wink wink (^,^)

My Buddies Lov u So Much huhu :p


Yeeeehhaaaaa!!! ( X ) hehehe :p


Kak Lang Pon Terer tau heheh

Jage2 da nk masuk longkang 2 hehee :p

nilah antara pic kt org...actualy da buhsan tahap dewa...
so ape lg lpas jer berbuke trus g curve n main bowling
heheh ape lg kt enjoyyy berdua pon jadi eheh
ni ler keje yg berfaedah hehe :p
so lenkali klo ada sape2 nk join ok jer heheh wink wink (^,^)

19 September 2009

HaRi RaYa AiDiLfIt3 MaAf ZaHiR & BaTiN

asalam...
hye 2 day i nk share ada 1 day b4 cuti kje utk menyambut Hari Raya Aidilfitri i kne kje mcm kat salon plk adehhh..kat opis blh wat kje mcm kat selon erk heheh :p nk tau knp i telah meproses dua kepala yg bekerja dopis i...nk tau ape yg i da wat hehe :p ialah i colourkn wambut 2 org b4 blik bercuti untuk raye..kunon 2 pon wambut raye ler hehe adehh tpi yg mlangnyer kat cni i pon nk wat tpi i x blh sbb pg kje x pakai tudung so x blh nk klour2 kn wambut huhh ahak :p adehh jeles ggler sabo jer ler

CUSTOMER PERTAMA

CUSTOMER KEDUA


hyee...esok dah raya stelah sebulan berpuasa (walaupun x dpt penuh) hahaha :p hye kawan2 so ape mcm feel korg thn ni raya ok ker? ada yg nk blik kg..ada yg still beraya kat kl n ader gak yg kne bekerja kn hahah so mcm ner nk x nk kne le teruskan hehe :P

so d kesempatan ini i ingin mengucapkn SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN...
so ni ada sedikit pantu sempena Hari Raya Aidilfitri...



B KFULL D JLN RAYA
DUN SPEED LIKE HANTU RAYA
IF U KNE SPEED TRAP AT LEBUH RAYA
JUST PAY U KAN KAYA RAYA...
SAPE LG NK SAPORT GOV MALAYSIA
JADI KAYA RAYA...

ANAK KERBAU DALAM PAYA
SELAMAT HARI RAYA...

SUSU DONGKI DLM TIN SARDIN
MAAF ZAHIR BATIN..

SELADANG MATI DLM KHEMAH
RAYA NANTI DTG LER RUMAH..

PAGI2 MKN BUAH RAMBAI OK BABAI... :p


kepada yg mbaca so bace la n klo ada slah n silap ampunkn...heheh sesungguhnye manusia itu bnyk kekurangannyer...harap kt dpt ler 0-0 ye kawan2 hehe :p klo ada pape yg rase x blh dmaafkn u all bg ler tau n kt blh berbincang geeg :p

klah slamat menyambut HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR N BATIN
wink wink (^,^)

13 September 2009

aRi Yg mEnGgUmBiRaKaN :P

hye smua :) wah 2 day 12/09/2009 SABTU i nk share cite coz 2 day ari yg paling menggembirakn wat i hehe :) nak tau ape citernyer? jom bace ape isi yg i akan story kat u all hehe wink wink (^,^)


Jam 2.00PM

i bngun tdo trus siap2 nk pg mines wif my boy coz die ada nk bg i hadiah hehe nk tau apa yg i dpt jeng3....
1st yg membuatkn i hapy arini sbb my boy hadiahkn hp baru weeeeeeeee (^,^) hapy ggler owhh mmg i nk sgt2 hp baru coz hp lame i slalu wat hal sbb heng sbo je ler...myboy tukar hp minggu lpas last2 minggu ni i plak yg die blikn hp hehe hapyyy..thanx syg hapy sesangat jasa mu dkenang ccceeewwwaahhh :P

wowwwwww happy ggler mmg terharu sesangat ni hp yg ke-3 my boy belikn hahah ahaks :P mmg x tau ler mcm ne nk ckp kn dpt hp ni :) senyum sampi ke telinga...blh dkatakan sampai x lena nk tdo ler dsbbkn dok membelek hp ni jek heheh :) so pendek citer mmg happy ler :P


MY CAYUNK :)


so 2 my cayunk thanx so much love u so much muuuuuaaaxx :) so 2nd yg membuatkn i happy sbb dpt berbuke pose gan my buddies wahh hapyy mmg arini ni mmbuat kn ari yg i happy ler kt org bebuke kat kg baru so smuanye 6 org masing2 bawak pasangan masing2 ccceeewwahh :p yg hapynye sbb b4 ni kt org x pnh kuar gan pasangan memasing maklum ler ble org ni ada boy yg ni plak x der boy so x sonok kn so kalini kt bersoronk sesame ler kan smua ada pasangan sendri bru le blh ENJOy heheh :P

AIN & AMIR

AZIE & WAN


cyg korang sesangat sampai bbler...n last program i pada arini ape lg lpas berbuke pg karaoke ler perhhh x bley tahan coz yg membuat kn i x sba nk g karaoke ni ada member i sorg ni die da panas kn ati i die cte die g karouk gan member2 die kat sogo adehhh x blh blah...2 yg i pon esk nyer (arini) trus g karouk hahaha mane blh tahan kn so kat bawah ni ada vdeo i MENYUMBANGKAN sore hahah lawak2 haha k la sore mmg x best sbb 2 x jadi artis kn klo best sure da jadi artis heheh :) me n my boy tajuk lagu AKU CINTA AKU RINDU by NURL & AJAI....hee malu2 wakak :p tpi saje je nk share gan u all so slamat menonton ye hehe :)


video
k lah sampai d sini je kisah kalini aper2 pon tarikh 12/09/2009 (SABTU) mmg mencatatkn skali lagi sejarah manis dlm idop i weeeeeee smuanye dsbbkan org2 di sekeliling i....LOVE U ALL...k la chow cin chow....da....
WINK WINK (^,^)

11 September 2009

*KEK LAPIS SARAWAK*


hye kawan2 sempena ujung2 bulan Ramadhan Al-Mubarak ni kt akan digantikan dgn bulan Hari Raya Aidilfitri...btol x? heehh so di kesempatan ini i ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada smua yg mengenali diri ini :) ccceeewwwaahh ayat...heheh :p ingin memohon maaf sekiranya i ada terslah tulis kat blog ke, tslah tafsir ke, terkarta, tersindir ke, or smua2 yg ter2 le kn hehe :) so i mohon
beribu-ribu ampun n maaf dari rambut hingga kaki
yang lemah dtg dari i sendiri yg baik dtg daripada-Nya
kirenye i nk mintak kt 0-0 ler erk hehe ahaks :p
so klo u all rase aper2 yg x puas ati u bg tau i n kt bincang kkekek wink wink (^,^)


Thts my intro n now i just nk promote KEK LAPIS SARAWAK
dari my friend maklum ler nk rayekn sure u all ada nk wat hidangan kat umh atau pon amal jariah utk sedekah kat mak mertua ke bakal mak mertua ke or ur family or kengkawan rite? so ape lg jom2 order kek lapis sarawak yg pasti akan membuatkn u all berselera n x sba nk mkn heheh :p sedap hingga menjilat jari heehe klassss gtuuu hehe so bawah ni i ader letak pic n prize so klo u all berminat blh ler membuat tempahan ye :)



KEK LAPIS CHOC + CHESSE

SAIZ & PRICE

(besar) 8inci X 8inci = RM120
(kecik) 8inci X 2inci = RM30.00

HORLIC

SAIZ & PRICE

(besar) 8inci X 8inci = RM100

(kecik) 8inci X 2inci = RM25

so mcm mane berminat? tggu ape lg meyh order hehe x cube x tau tpi klo da cube sure nk lagi hehe :) so sape yg berminat blh sent cmmt kat i k then kt akan discuz cara penghantaran :) k selamat mencube...weeeeeeeee

from wink wink (^,^)

10 September 2009

*NoBoDy pErFeCt*


hye kawan2 kenali diri HIRDA FAMILA BT HANAPI ada org kate i adalah mcm ni n i x tau knp lah i jadi seteruk ini kn emmm :



*i seorg yg PENIPU


*i seorg yg SUKE BG MASALAH PD ORG



*i seorg yg SUKE PK YANG BUKAN2



*i seorg yg slalu MENYANGKA BURUK PADA ORG



*i seorg sahabat yg TIDAK RETI MENGHARGAI KAWAN



*i seorg yg HIPOKRIT



*i seorg yg selalu X MEMIKIRAN PERASAAN ORG LAIN



*i seorg yg suke MEMBUAT KESIMPULAN SENDIRI
*i seorg yg susah utk BERKAWAN



so kepada rakan2 yg mengenali i klo takot utk berkawan dgn i so

jauh2 kan la diri anda sebelum misteri menyelubungi diri anda!!!


AMARAN KERAS !!!



*HaTi sEoRaNg iNsAn*


Hye asalam smua...so ape kaba u all 2day? ada siat? heeh miss nk karang ayat yg panjang2 kat dlm blog ni..huh emm spt biase le ble ayat panjang sure ada something isu yg nk dbangkitkn tol x ehehh nk wat mcm ner da lumrah ble nk meluahkn sesuatu sure kt akan bercerita panjang hehe wink wink (^,^) so topik yg dbawa arini spt yg datas i hope smua da fhm ape yg cube dibangkitkn :) weeeeeeee....

SALAHKAH AKU MENJAGA HATI AKU SENDIRI
DARIPADA AKU MENJAGA HATI ORANG LAIN???
emm 1st i nk tnye pendapat u all klo u all berada dlm situasi mcm ni adakh u all akan pk kn ati sendri atau ati org lain? maksud i klo ada pape masalah...i rase mejoriti yg akan jawab akan memikirkn ati sendri dari ati org lain rite? tpi yg menjadi maslahnyer skang ni i mengalami masalah yg berat coz i slalu menjage ati org dari ati i sendri walhal skalipon i yg rase perit yg teramat dasyt...i slalu pujuk ati i utk memaafkn org dsekeliling i...tpi knp ek org2 yg berkenaan x pnh nk pk ati n perasaan i? ape yg i rase ape yg i da buat knp mesti memandang pada 1 kesalahan je? knp yg baik2 sblum ni x pnh nampak? adeh tlalu bnyk persoalannyer... :(

dlm masalh yg sebegini i slalu bertanya kn pada sahabat i (lang mcm mane eh utk jgn pk ati org? mcm mane klo aku nk blaja utk pk kn ati aku sendri? aku x reti lah utk pk ati aku sendri...ye aku mgaku kekadang silap dari aku sbb aku tau ak bkn manusia yg perfect tpi aku cube utk memulihkn keadaan dengn meminta maaf bg menjernihkn smula tpi knp org lain x pnh nk bg peluang pada aku? knp ble skali aku da buat silap tpi sgala kebaikan yg aku pnh buat langsung x nampak? aku x tau ape aku nk buat...kn sng klu aku ni jnis yg x BERPERASAAN!!! x perlu nk pk ati org hanya pk ati sendiri...tpi masalahnyer skang ni aku x blh nk buat mcm 2 klo aku rase aku da sakitkn ati sesorg aku akan cube utk perbaiki keadaan..tpi knp org x pnh nk bg pluang hanya trus meghukum?) emm ni ler yg i slalu mengeluh gan kwn2 i... kwn2 ape yg patot i lakukan skarang ni?

ermmm u all i just nk tau apakah i tlalu berslah dlm situasi ni? i nk blaja utk tidak menjaga ati org tpi blaja utk menjaga ati i sendri slah ke ape yg i fikirkn? u all rase berslah x klo i buat keputusan yg mcm 2? sbenarnye i masih was2 n takot utk buat keputusan yg mcm ni tht y i bertanye pada u all...

emm i rase i da pnt utk pk kn ati org sdangkn org x pnh nk menghargai i...tpi i jgk yg d perslahkn hanya tau utk ikot rentak dorg tpi rentak i mcm ne? tah la...so ape pendapat u all? adakh i patot menjaga ati org lain dari ati i sendiri? dlm soal persahabatan i terlalu ambil berat coz i mmg suke berkwan...so sbb 2 jgn i masukkn topik ni supaya u all blh bg pandangan pada i...adakah ati i atau ati org lain yg patot i jage? plz bantu i dlm maslah ni i perlukn pendapat klo u all ada care yg terbaik dlm masalah ni i hope u all sudi share dgn i k...

k la sampai di sini je topik kalini...pada yg mengikuti my blog thanx so much...i apricate sesangt....love so much...mmuuuaahhh da...
from wink wink (^,^)
:)