13 Oktober 2009

...HaRi RaYa mEnJeLmA...


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR N BATIN :)


My happy family...love u all so much...
my untie my grandma...my cousin...n my family..
hep hep hurreyyy...

otw nk g umh sedara utk beraya...ni pic raya pertama k :)

nilah aktiviti i stiap ari raya..pertama pg berkumpul di serdang utk tgu
smua saudara mara then bersalam salaman n maaf bermaafan
after that pg ler komvoi beramai ramai dari satu umh ker satu
umh...majlis berkumpul pada pukul 8 am..
bersurai pada jam 7 pm lama x
heheh lemau x lemau le kn
aper2 pon ENJOY!!!

smile :) wink wink (^,^)

ni kat umh my nenek sedara kat serdang raya setiap kali raya we all akan berkumpul disini...beri ucapan sepatah dua then baru berkonvoi
ramai2 raya thn ni ada 7 rumah di kunjungi dari pagi sampai
ke petang so dpt la kutipan sebanyak Rm160..ok ler 2 kn
da besar2 mcm ni pon still dpt wet raya hehe
happyyy masyuukkk hehe ape lg blh g sopping2 hehe :p

My Lil Bro n My Adik Spupu Farezzzz!!!

Me n Farezz... :)

So ni jelah yg i dpt up load...sory da lame x update my blog...sbb kebelakangan ni mmg teramat ler bz so kepada yg mengikuti thanx so much n a lot syg u all :)
Salam Aidilfitri Maaf Zahir n Batin :)


Wink wink (^,^)

...BOWLING...

Me N Turtle jgn mare naaa...heheh :p

Hug Pin hehe best2 enjoy only 2 ladies heheh :p

Smile :) wink wink (^,^)

My Buddies Lov u So Much huhu :p


Yeeeehhaaaaa!!! ( X ) hehehe :p


Kak Lang Pon Terer tau heheh

Jage2 da nk masuk longkang 2 hehee :p

nilah antara pic kt org...actualy da buhsan tahap dewa...
so ape lg lpas jer berbuke trus g curve n main bowling
heheh ape lg kt enjoyyy berdua pon jadi eheh
ni ler keje yg berfaedah hehe :p
so lenkali klo ada sape2 nk join ok jer heheh wink wink (^,^)

19 September 2009

HaRi RaYa AiDiLfIt3 MaAf ZaHiR & BaTiN

asalam...
hye 2 day i nk share ada 1 day b4 cuti kje utk menyambut Hari Raya Aidilfitri i kne kje mcm kat salon plk adehhh..kat opis blh wat kje mcm kat selon erk heheh :p nk tau knp i telah meproses dua kepala yg bekerja dopis i...nk tau ape yg i da wat hehe :p ialah i colourkn wambut 2 org b4 blik bercuti untuk raye..kunon 2 pon wambut raye ler hehe adehh tpi yg mlangnyer kat cni i pon nk wat tpi i x blh sbb pg kje x pakai tudung so x blh nk klour2 kn wambut huhh ahak :p adehh jeles ggler sabo jer ler

CUSTOMER PERTAMA

CUSTOMER KEDUA


hyee...esok dah raya stelah sebulan berpuasa (walaupun x dpt penuh) hahaha :p hye kawan2 so ape mcm feel korg thn ni raya ok ker? ada yg nk blik kg..ada yg still beraya kat kl n ader gak yg kne bekerja kn hahah so mcm ner nk x nk kne le teruskan hehe :P

so d kesempatan ini i ingin mengucapkn SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN...
so ni ada sedikit pantu sempena Hari Raya Aidilfitri...



B KFULL D JLN RAYA
DUN SPEED LIKE HANTU RAYA
IF U KNE SPEED TRAP AT LEBUH RAYA
JUST PAY U KAN KAYA RAYA...
SAPE LG NK SAPORT GOV MALAYSIA
JADI KAYA RAYA...

ANAK KERBAU DALAM PAYA
SELAMAT HARI RAYA...

SUSU DONGKI DLM TIN SARDIN
MAAF ZAHIR BATIN..

SELADANG MATI DLM KHEMAH
RAYA NANTI DTG LER RUMAH..

PAGI2 MKN BUAH RAMBAI OK BABAI... :p


kepada yg mbaca so bace la n klo ada slah n silap ampunkn...heheh sesungguhnye manusia itu bnyk kekurangannyer...harap kt dpt ler 0-0 ye kawan2 hehe :p klo ada pape yg rase x blh dmaafkn u all bg ler tau n kt blh berbincang geeg :p

klah slamat menyambut HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR N BATIN
wink wink (^,^)

13 September 2009

aRi Yg mEnGgUmBiRaKaN :P

hye smua :) wah 2 day 12/09/2009 SABTU i nk share cite coz 2 day ari yg paling menggembirakn wat i hehe :) nak tau ape citernyer? jom bace ape isi yg i akan story kat u all hehe wink wink (^,^)


Jam 2.00PM

i bngun tdo trus siap2 nk pg mines wif my boy coz die ada nk bg i hadiah hehe nk tau apa yg i dpt jeng3....
1st yg membuatkn i hapy arini sbb my boy hadiahkn hp baru weeeeeeeee (^,^) hapy ggler owhh mmg i nk sgt2 hp baru coz hp lame i slalu wat hal sbb heng sbo je ler...myboy tukar hp minggu lpas last2 minggu ni i plak yg die blikn hp hehe hapyyy..thanx syg hapy sesangat jasa mu dkenang ccceeewwwaahhh :P

wowwwwww happy ggler mmg terharu sesangat ni hp yg ke-3 my boy belikn hahah ahaks :P mmg x tau ler mcm ne nk ckp kn dpt hp ni :) senyum sampi ke telinga...blh dkatakan sampai x lena nk tdo ler dsbbkn dok membelek hp ni jek heheh :) so pendek citer mmg happy ler :P


MY CAYUNK :)


so 2 my cayunk thanx so much love u so much muuuuuaaaxx :) so 2nd yg membuatkn i happy sbb dpt berbuke pose gan my buddies wahh hapyy mmg arini ni mmbuat kn ari yg i happy ler kt org bebuke kat kg baru so smuanye 6 org masing2 bawak pasangan masing2 ccceeewwahh :p yg hapynye sbb b4 ni kt org x pnh kuar gan pasangan memasing maklum ler ble org ni ada boy yg ni plak x der boy so x sonok kn so kalini kt bersoronk sesame ler kan smua ada pasangan sendri bru le blh ENJOy heheh :P

AIN & AMIR

AZIE & WAN


cyg korang sesangat sampai bbler...n last program i pada arini ape lg lpas berbuke pg karaoke ler perhhh x bley tahan coz yg membuat kn i x sba nk g karaoke ni ada member i sorg ni die da panas kn ati i die cte die g karouk gan member2 die kat sogo adehhh x blh blah...2 yg i pon esk nyer (arini) trus g karouk hahaha mane blh tahan kn so kat bawah ni ada vdeo i MENYUMBANGKAN sore hahah lawak2 haha k la sore mmg x best sbb 2 x jadi artis kn klo best sure da jadi artis heheh :) me n my boy tajuk lagu AKU CINTA AKU RINDU by NURL & AJAI....hee malu2 wakak :p tpi saje je nk share gan u all so slamat menonton ye hehe :)


video
k lah sampai d sini je kisah kalini aper2 pon tarikh 12/09/2009 (SABTU) mmg mencatatkn skali lagi sejarah manis dlm idop i weeeeeee smuanye dsbbkan org2 di sekeliling i....LOVE U ALL...k la chow cin chow....da....
WINK WINK (^,^)

11 September 2009

*KEK LAPIS SARAWAK*


hye kawan2 sempena ujung2 bulan Ramadhan Al-Mubarak ni kt akan digantikan dgn bulan Hari Raya Aidilfitri...btol x? heehh so di kesempatan ini i ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN kepada smua yg mengenali diri ini :) ccceeewwwaahh ayat...heheh :p ingin memohon maaf sekiranya i ada terslah tulis kat blog ke, tslah tafsir ke, terkarta, tersindir ke, or smua2 yg ter2 le kn hehe :) so i mohon
beribu-ribu ampun n maaf dari rambut hingga kaki
yang lemah dtg dari i sendiri yg baik dtg daripada-Nya
kirenye i nk mintak kt 0-0 ler erk hehe ahaks :p
so klo u all rase aper2 yg x puas ati u bg tau i n kt bincang kkekek wink wink (^,^)


Thts my intro n now i just nk promote KEK LAPIS SARAWAK
dari my friend maklum ler nk rayekn sure u all ada nk wat hidangan kat umh atau pon amal jariah utk sedekah kat mak mertua ke bakal mak mertua ke or ur family or kengkawan rite? so ape lg jom2 order kek lapis sarawak yg pasti akan membuatkn u all berselera n x sba nk mkn heheh :p sedap hingga menjilat jari heehe klassss gtuuu hehe so bawah ni i ader letak pic n prize so klo u all berminat blh ler membuat tempahan ye :)



KEK LAPIS CHOC + CHESSE

SAIZ & PRICE

(besar) 8inci X 8inci = RM120
(kecik) 8inci X 2inci = RM30.00

HORLIC

SAIZ & PRICE

(besar) 8inci X 8inci = RM100

(kecik) 8inci X 2inci = RM25

so mcm mane berminat? tggu ape lg meyh order hehe x cube x tau tpi klo da cube sure nk lagi hehe :) so sape yg berminat blh sent cmmt kat i k then kt akan discuz cara penghantaran :) k selamat mencube...weeeeeeeee

from wink wink (^,^)

10 September 2009

*NoBoDy pErFeCt*


hye kawan2 kenali diri HIRDA FAMILA BT HANAPI ada org kate i adalah mcm ni n i x tau knp lah i jadi seteruk ini kn emmm :



*i seorg yg PENIPU


*i seorg yg SUKE BG MASALAH PD ORG



*i seorg yg SUKE PK YANG BUKAN2



*i seorg yg slalu MENYANGKA BURUK PADA ORG



*i seorg sahabat yg TIDAK RETI MENGHARGAI KAWAN



*i seorg yg HIPOKRIT



*i seorg yg selalu X MEMIKIRAN PERASAAN ORG LAIN



*i seorg yg suke MEMBUAT KESIMPULAN SENDIRI
*i seorg yg susah utk BERKAWAN



so kepada rakan2 yg mengenali i klo takot utk berkawan dgn i so

jauh2 kan la diri anda sebelum misteri menyelubungi diri anda!!!


AMARAN KERAS !!!



*HaTi sEoRaNg iNsAn*


Hye asalam smua...so ape kaba u all 2day? ada siat? heeh miss nk karang ayat yg panjang2 kat dlm blog ni..huh emm spt biase le ble ayat panjang sure ada something isu yg nk dbangkitkn tol x ehehh nk wat mcm ner da lumrah ble nk meluahkn sesuatu sure kt akan bercerita panjang hehe wink wink (^,^) so topik yg dbawa arini spt yg datas i hope smua da fhm ape yg cube dibangkitkn :) weeeeeeee....

SALAHKAH AKU MENJAGA HATI AKU SENDIRI
DARIPADA AKU MENJAGA HATI ORANG LAIN???
emm 1st i nk tnye pendapat u all klo u all berada dlm situasi mcm ni adakh u all akan pk kn ati sendri atau ati org lain? maksud i klo ada pape masalah...i rase mejoriti yg akan jawab akan memikirkn ati sendri dari ati org lain rite? tpi yg menjadi maslahnyer skang ni i mengalami masalah yg berat coz i slalu menjage ati org dari ati i sendri walhal skalipon i yg rase perit yg teramat dasyt...i slalu pujuk ati i utk memaafkn org dsekeliling i...tpi knp ek org2 yg berkenaan x pnh nk pk ati n perasaan i? ape yg i rase ape yg i da buat knp mesti memandang pada 1 kesalahan je? knp yg baik2 sblum ni x pnh nampak? adeh tlalu bnyk persoalannyer... :(

dlm masalh yg sebegini i slalu bertanya kn pada sahabat i (lang mcm mane eh utk jgn pk ati org? mcm mane klo aku nk blaja utk pk kn ati aku sendri? aku x reti lah utk pk ati aku sendri...ye aku mgaku kekadang silap dari aku sbb aku tau ak bkn manusia yg perfect tpi aku cube utk memulihkn keadaan dengn meminta maaf bg menjernihkn smula tpi knp org lain x pnh nk bg peluang pada aku? knp ble skali aku da buat silap tpi sgala kebaikan yg aku pnh buat langsung x nampak? aku x tau ape aku nk buat...kn sng klu aku ni jnis yg x BERPERASAAN!!! x perlu nk pk ati org hanya pk ati sendiri...tpi masalahnyer skang ni aku x blh nk buat mcm 2 klo aku rase aku da sakitkn ati sesorg aku akan cube utk perbaiki keadaan..tpi knp org x pnh nk bg pluang hanya trus meghukum?) emm ni ler yg i slalu mengeluh gan kwn2 i... kwn2 ape yg patot i lakukan skarang ni?

ermmm u all i just nk tau apakah i tlalu berslah dlm situasi ni? i nk blaja utk tidak menjaga ati org tpi blaja utk menjaga ati i sendri slah ke ape yg i fikirkn? u all rase berslah x klo i buat keputusan yg mcm 2? sbenarnye i masih was2 n takot utk buat keputusan yg mcm ni tht y i bertanye pada u all...

emm i rase i da pnt utk pk kn ati org sdangkn org x pnh nk menghargai i...tpi i jgk yg d perslahkn hanya tau utk ikot rentak dorg tpi rentak i mcm ne? tah la...so ape pendapat u all? adakh i patot menjaga ati org lain dari ati i sendiri? dlm soal persahabatan i terlalu ambil berat coz i mmg suke berkwan...so sbb 2 jgn i masukkn topik ni supaya u all blh bg pandangan pada i...adakah ati i atau ati org lain yg patot i jage? plz bantu i dlm maslah ni i perlukn pendapat klo u all ada care yg terbaik dlm masalah ni i hope u all sudi share dgn i k...

k la sampai di sini je topik kalini...pada yg mengikuti my blog thanx so much...i apricate sesangt....love so much...mmuuuaahhh da...
from wink wink (^,^)
:)

09 September 2009

*RESERVED*

hye smua...pic menunjuk kn sudah d reserved huhuhuh :p ok x my pic?..heheh i sudah di reserved oleh somebody weeeee (^,^) love him so much until end :) ... sbb tercipnya pic ni da buhsan sgt semntara tggu kawan2 dtg ttbe muncul plak idea yg mcm ni kn so aper lg snap aje ler keekek :p

HIRDA n INA 2-2 udah di reserved haha ape mcm ok x ggege :p ina ni pon blh tahan gak hehe pale yg sempoi :) time ni die pon dtg awal so kt org pe la lagi dtg ler idea2 yg gila-gilaan snap pic sini sana haha sempoiii..

...PEACE MALAYSIA...

FROM ME : Wink Wink (^,^)

07 September 2009

*bErBuKe PoSe WiTh GeNg EgM*



At Restoran Mini Chop, Kg. Baru heheh :P



kelebihan mini chop..makanan yg dsediakn secara buffet tpi smuanyer stick ler k...murah je x mahal pn satu kpala RM20...so sape yg nk mkn kambing bnyk2 fish n chip manyak2 chiken cop bebanyak blh le pg cini k :) ada bagus hehhe :P restorannyer bertemakan koboy..hahah tpi x le koboy mane biase je hehhe :p tmpt die simple je...my friend yg invite i pg ke tmpt ni so yg jnis x kisah pasal makan or tmpt yg klas2 blh la try kat cni...so kt enjoyyy...heehhe :)

my ladies...ni time petang ada lagi yg lom dtg time ni hehe kire mcm reunion le sbb da lame gler kt org x lepak sesame...miss u all...happy sgt time ni time berbuke baru ramai eheh lebey kurang 20 orng kot time ni :)...myb akan wat lagi mcm ni hope dorng smua dpt ler dtg kn hehe enjoy....arini jgk meriah sebabnye ada birthday my gf wahh meriah oowwhhh after berbuke wat plak acara potong kek hehe so happy birthday 2 effa yg ke .......... (oppss rahsia) heeh k lah syg u mmuuuaahhh....

ni my friend dak2 egm yg dulu..skang makin lame makin smua bz heheh sabo je ler..ni time comp kat titiwangsa 2006 or 2007 x silap happy sesangat...miss my friend hehe :) so arap kt dpt bertemu kembali wink wink (^,^)

sory ler kengkawan i x der idea ni sbenarnye so sikit jele ayat nyer heheh t klo ada story yg lg best i akan share gan u all k slamat berpuasa weeeee (*,^) da.....

03 September 2009

*Tarian Poco Poco*




Salam...pada kali ini i ingin kongsikan kepada u all tentang sesuatu yang menggemparkan kerana i sendiri pernah buat(masa dalam PLKN,secara paksa rela).Iaitu tarian Poco-poco. Secara jujurnya i pernah tahu cerita mengenai tarian poco poco ni dalam email dan ambil tahu tentang tarian ini, asal-usulnya dan motif tarian ini. Namun segalaya berubah apabila satu kiriman emel daripada sahabat i,membuatkan i tersentak dan terdiam sebentar. Marilah kt sama-sama baca emel yg i da terima ni....

A
ssalammualaikum.
Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dgn keizinanNya. Saya ingin berkongsi dgn rakan2 semua tantang tarian pocoh2 yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat, umumnya masyarakat kita yg beragama islam terutama suri2 rumah dan badan2 kerajaan ketika manghadiri kursus. Sebenarnya tarian pocoh2 ini berasal dari Filipina bukannya dari Indon. Ia ditarikan oleh masyarakat yg berugama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka. Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yg membentuk salib. Mungkin kita x perasan kerana kita suka mengikut2 sesuatu yg baru tanpa usul periksa. Inilah cara musuh2 islam mengenakan kita sedangkan kita tahu pabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yg telah difatwakan haram kerana menyerupai agama hindu cuma tarian pocoh2 ini belum difatwakan haram lagi. Marilah kita sama2 fikirkan. Masya Allah...i pernah terfikir dulu,kenapa tarian itu dimulakan dari kiri?dan apa jenis senaman ini? relevankah tarian ini,yang kelihatan seperti tidak siuman? Dengan emel ini 'terungkailah' persoalan itu semua. Jadi,i menyeru kepada diri i dan anda semua supaya mengambil inisiatif untuk tidak lagi menarikan' lagi tarian ini yang ternyata mensyirikkan Allah tanpa kita sedar.Dan paling utama memohon keampunan daripada Allah S.W.T atas kejahilan kita tentang perkara ini sebelum ini. Semoga mendapat perhatian pihak berkenaan agar mengkaji secara terperinci tentang kesahihan perkara ini,asal usul dan kesannya kepada akidah Umat islam dan mengeluarkan fatwa tentang tarian ini,agar Umat Islam tidak berterusan di dalam kelalaian dan 'keasyikkan' menarikan tarian ini. WALLAHUALAM....


so renung2kan dan slamat beramal hehe (*_^)






*pEnGaLaMaN Yg mEnGeRiKaN*


* Tanggal 13/02/2007 pada jam 08.00pm...*

hye my fwend..kalini i just nk kongsi pengalaman time i xcident hehe best oowwwh ade pengalaman yg mcm ni hahah tgk le agak2 mengerikan x? haha saje je nk bangkit kn isu ni coz ble i teringat blik i tergelak sorg2 haha mcm x caye je ada pengalaman yg mcm ni walaupon perit tpi amat bermakna haha sampai gg pon ilang haha :P so ape lg kumen le topik i kalini haha :p tpi ni pic time 2007 k bkn skang..skang gg i da ok hehe :)...

k i intro la mcm ne i xdent k..time 2 i baru blik dari kje then ujan mmg lebat ggler time otw blik 2 i mmg da basah hampir kuyup hahah so da alang2 basah i ingt i redah je le sampai umh kn wat pe nk benti lpak bwah jembatan heheh... sampai je kat kinrara ujan mmg lebat tahap gaban!!! i x nampak ada bumper so ada plak garisan kuning b4 bumper 2 i naik moto yg kat atas 2 le moto 2 kn mane le blh tkan break mengejut skali i da panik tetekan break dpan lg kuat dr break blakang so ape lg i pon terapung apung di awangan le sperti spiderman hahaha :p lpas da terapung 2 blh plk i bg ciuman yg ganas kat jalan 2 tgk ape yg jadi kat gg ni hahah :p time 2 plak pakai sliper je perh rasekn kaki berlubang gaga :p

Yg bestnyer i sakit lpas 2 blh plak i x nk g klinik coz takot kne cuci luka dgn doc kat sane haha aawwwww kasar i x sanggup better i cuci dendri my mom just blikn ubat kat klinik n i kuatkn diri utk cuci sebdri hhuh perrrhh sakitnyer x blh nk ckp le maklumler 1st time xcdnt truk kn hehe padan muke sape soh bawak moto ehhe :P tdo time ni gg punye la berdenyut adehhh...

aaaaawwwwww muke ku da mcm ape tah dgn dahi mcm 2 ni x silap lpas 3 ari kot xcident hehe :P muke bengkak + tembam kau2 ler haha da la mmg da tembam haha :P

Issshhh malunye pic ni hahah ikot kn x nk ltak x sanggup...i sendri tgk pon mengerikn agagga :p tpi ni la bukti gg i ilang sparuh ahahha main gle x der gg mau nangis i :( tpi skang da ada k da pulih sdia kala hehe :P
Time ni ada org dtg melawat malu ooowwhh muke da mcm flower hon agagga bengkak2 iissshhh ikotkn mmg fobia bawak moto hheeehh tpi ni le pangalaman wakaka :p slamat 3 thn bawak moto ni le 1st time xcdnt ambik ko skali kne kau2 nye hehe :P
muke ku yg membengkak bibir ku yg menebal haha ape lg huh? ape mcm kkwan ada bran x ladies ltak pic mcm ni haha x yah ltak pic yg market je klo bran ltak le pic2 yg hodoh skali baru best hehehe :P (kire i memalukn diri le ni kn hehe xpe le ada aku kisah?) ahahaa :P lalalaaaa

kaki ku yg cantik hahah ahask :p adehh sakitnye la time ni dgn bengkaknye dgn lubangnyer adehhh nasib2 :(
agak2 ada mcm daging wat satay x hahah nyam2 haha lalallaaaa...
ade mcm flower hon x dari tepi hahaha
cumey kn haha muke benjol2 ni tgh duk tgk tv adik sdara yg snap ish2 x patot tol gegege
ok ler sampai cni je hahah ni le pengalaman time jadi minah scoot dlu haha k la kwn2 paper pon take cre jadikn ni contoh... haha pandu cermat jiwa n badan pon slamat...
slam syg smua
wink wink (^,^)


02 September 2009

WaBaK H1N1


*CONTOH MASK MULUT*


hye kwn2 ape kaba? so mcm ne arini MOOD anda ok ker? klo ok blh le trus membace blog ni... :)


Topik kalini nk membincangkn isu wabak yg makin ari makin kritikal ni iaitu wabak H1N1 atau SELSEMA BABI (OooppsSs bkn nk mencarut k) hahah :P...wabak H1N1 ni makin ari makin bertambah plak bilangan yg dijangkiti...perhhh lebey bahaya dari kt kne AIDS...sbb ape i ckp mcm 2 sbb die boleh bawa maut kepada kt terutama pada kanak2, org2 yg uzur, ibu megandung dan bnyk lagi snag cite mudah dijangkitilah...


Tujuan i untuk membangkitkn isu ni kerana i just nk kawan2 i beringat ttg keselamatn...maklum le manusia ni kn mudah lupe so x slh rasenye klo kt saling ingt mengingati...baru le tandanye sygkn sahabat hehe kat bawah ni i ada dpt satu email berkenaan pengalaman yg mengalami virus H1N1 hope u all bace sampai abis n jadikn ni sebagai pengajaran utk lebih berhati-hati :)


High risk infection to person yg smooking, has atshma, children, pregnant woman Beginner stage Batuk, selsema, demam, sakit tekak, bila terbesin bunyi tak kuat... Second Stage Susah bernafas, simtom macam asthma but not asthma, at this stage if you touch the person, or breath in the same room 80% boleh kena...masa ni kena kuarantin... at hospital. Masalahnya sekarang dah ramai yg kena.. hospital tak cukup katil & bilik kuarantin... Bila u pengsan macam nak mati baru dia org admitted.macam kes adik I. Critical Lung infection. Bila X ray we can see the virus covered the lung. Like my brother case. Very scary bila tengok x ray tu. At this stage u need oksigen with highest level, Strongest antivral..very high drug. At least 7 days oksigen kena bagi. % to recover depend to age, imune badan u. That's why kalau baby atau budak2 susah nak kata...normally die. My brother hari ni genap 8 hari..still need oksigen. Kesian dia. Masa tahap critical tu tercungap2 dia bernafas, sampai menangis..Sampai satu tahap dia berguling atas simen sbb dah tak tahan...sampai dia give up ..sampai dia blh cakap lebih baik Allah ambik nyawa dia...Itu lelaki tu..imagine kalau pompuan atau budak2. We all cuma blh tengok dia dari cermin...tak blh masuk dlm bilik kuarantin... Dr & nurse aje boleh masuh...siap pakai baju plastik. To support him, what we did bagi sms, bagi dia alquran biar dia baca so that dia tenang, bagi tasbih biar dia zikir ingat Allah & bagi Air yasin...Alhamdulill ah pastu dia ok sikit.Ada hikmahnya... All the family member unite to support my brother fighting the virus. Masalahnya hospital swasta tak terima H1N1 case, sekarang ni semua depend hospital kerajaan yg most of the doctors still young . The oldest dr in my brother ward was 28 years. All the Otai dah pergi private. Lepas tu plak this is the first time to treat H1N1 patient. At the same time dr bz with other case as well...1 doktor 5 patient...kat gov hospital...kesian dr2 tu...berhempas pulas nak selamatkan patient. I appreciate them, mmg very appreciate dia org jaga adik i dgn baik sekali..So far hospital Ampang is the best goverment hospital yg i jumpa..very efficient.Very quick action ..Even senior dia org dah pergi private & they don't have much experience , dia org tetap work hard give the best treatment to the patients..sampai tak balik rumah...tidor kat hospital. Rasa nak peluk & cium dia org sebab selamatkan adik I...


so mcm mane lpas u all da bace bende ni? sure seram kn so ape lg pakailah mask mcm di atas sbagai contoh utk mengelakkan dijangkiti...sampai disini aja topik kalini...so kate2 terakhir dari i pakailah mask mulut untuk mengelak dijangkiti wabak H1N1 pesanan dari Kementerian Kesihatan....Kire i ni jadi model mask mulut le ni hahaha :P jgn jelez naaa...heeh


slam syg to u all....

mmuuuuaaahhhhh :*

01 September 2009

(^,^) My BuDDiEsSs (^,^)


WeEeEeEeEeEe (*,^)

hye u ni my buddies yg slalu berada di sisi i dsaat i happy n seday...i knal dorg time skul time 2 i form 4 di Skul Bkt Jalil...syg sangt2 dgn dorg...coz sampai skarang masih bersama...klo aper2 mesti bertiga klo kuar gan pasangan pon still bersama hehe so pendek cite kt org ni jnis x kisah n jenis yg slumber...happy bangat seyhhh....(^,^) so hot chat pada kalini i nk perkenalkan dorg kat u all k :) so ape lg jgn luper ikuti kisah my buddies....wink wink (*,^)


*my fwend ain :)

*sangat cumel...

*sudah menjadi tunangan org (guys so x der chance k)

*sangat rapat dgn i...

*senang utk didampingi...

*orgnye agak pemalu tpi klo u all pandai borak lame2 die akan jadi x tau malu (kweng2 haha)

*kekadang sgt sensitif mudah terusik (jiwa kacau)

*slalu tman i klo nk berjalan n g soping hehe

*kawan yg caring...

*org nye agak lembut + ayu kotttt...haha (ayu ke?) haha

*gila-gilaan suke kn hiburan :)

xtau mau taip ape lg...coz minah ni x blh knal kn lelebey coz da pn menjadi tunang org so pengenalan agak terbatas im sorry :) pape pon die kawan i dari skul sampai skang happy je berkawan dgn die snag n yg x bnyk kerenah...heheh so my next buddies...wink wink (^,^)




*Azie aka shinchan, turtle or kak lang (4 me)

*sangat2 la huru hara sama mcm i (happy weyyhhh)

*kekdang agak sengal utk membuat sesuatu perkara (jgn marah weyyhhh ni hakikat)

*sangat memahami waktu i memerlukan teman

*slalu berada di sisi walaupun i dlm keadaan yg terdesak (ala kire blh wat susah n snag la)

*snag bergado gan org tpi klo di cool kn die cpt ok :) hahah

*sgt manje kekadang ngade2 haha

*sangat2 care kat i tau

*slalu berjalan sesame...

*die paling suke mamam mee sizling waaa (favorite dari skolah tau)

*die kekadang agak ego gan pasangan die lalaaalaaaaa :P

ni pic time kat the curve time sopping gegegeg :P 16.08.2009 lalaallaaa... :) huhuh rasenye cukup la kot puji die sampai cini kang klo puji lelebey nti die jadi riak plak klo die da jadi riak dia dapat doce iissskkk x blh2 mane blh bg kawan dpt doce haha k la bab die sampai cni je k so klo nk knal sila la k...klo nk kne usaha sendri baru le namanye usaha tangga kejayaan hehe x gtu :)