30 Ogos 2009

bF vs KaWan LaKi2 MaNe YaNg KiTa PaToT JaGa?


hye asalam.......


topik pada arini i cube ingin menyelongkar pendaat sesetengah masalah yg memerlukan kt membuat keputusan spt mana ianye juga blh membuatkn kita keliru dlm membuat keputusan...mane yg patot kita perlu jaga? hati kwan atau hati pasangan? sperti biasa smua org akan tau dlm kehidupan harian kt manusia yg normal saling memerlukan rakan2 disisi serta pasangan atau teman hidup... ke 2-2 ni sangat memainkn peranan dlm hidup stiap insan....

pada kalini i membawa topik ni utk membincangkn isu2 kekeliruan yg melanda...dan keputusan yg amat sukar untuk di lakukan BF VS KAWAN!!!!!

arini i cube utk berkongsi masalah i sendiri...keputusan apa yg i patot lakukan demi kebaikan diri sendiri...masalahnyer i terasa i x patot kecikkn hati kawan2 tpi dlm masa yg sama i rase i TERPAKSA terkecik kn ati kawan demi menjaga hati SI DIA... dlm masalah ni amat berat utk i lakukan keputusan n amat sukar utk memberi jawapan kepada slah sorgnye...ingin menjaga kedua-dua hati tpi mcm mane cara untuk i menerangkan kepada SI DIA? adakah si dia boleh menerima ape yg i cube sampaikan atau akan jadi yg sebaliknye... Ya Allah dlm idop ni amat sukar apabila kt terpaksa korbankn 1 perasaan... :(

ok sblum 2 biar i senraikn ape kepentingan BF vs KAWAN

BF a.ka BAKAL HUSBAND!!!

*die yg akan hidup dgn kita sehingga ari tua...
*die juga yg slalu menemani hidup harian kt
*die slalu memahami masalah yg kt hadapi
*die juga yg slalu berada ktika kt susah n snag
*die juga yg cube menyelesaikan masalah yg kt hadapi
*die juga yg akan membantu kt dari segi kewangan (dlm keadaan yg sgt terdesak)
*die adalah milik kekal buat kt (x perlu share2)
*die juga yg ada tika kt berada dlm masalah family
*die juga yg meneman kt berjalan (shopping)
*die juga yg slalu mengamil berat hal rutin harian kt
*die juga bakal menjadi husband kt (syurga d bawah tapak kaki suami)
*die juga bakal menjadi ayah kpd anak2
*die juga yg slalu menemani d saat kt perlukn sesorg....
*die juga yg suke marah2 kt klo kt lakukan kesilapan

KAWAN vs SAHABAT LELAKI

*sahabat ada di saat kt bergaduh atau di tgglkan oleh pasangan (sahabat yg baik)
*sahabat adalah tempat utk menyembuhkan luka hati
*sahabat blh berada d saat kita hapy tpi susah utk jumpe kwn yg blh ada d saat kt susah
*sahabat juga tmpt kt meluahkn perasaan (kadang2)
*sahabat juga yg blh membuatkn kt rase happy hidup d dunia ni
*sahabat kadang kala blh menenangkn kt kalo gado gan BF (klo die tgh free)
* sahabat kadang kala call kt utk bertnyekn kabar (kadang2)
*slain BF sahabat juga blh membantu kt ketika kt dlm masalah (tgk keadaan)
*sahabat juga yg blh menaikkn semangat kt ketika kt rase kt jatuh (paling suke part ni)
*sahabat juga blh menjadi seorg pendengar yang setia bkn utk mengadili...
*sahabt juga yg slalu menyokong utk kt berjaya....

lagi aper ek ttng SAHABAT?
i x reti nk cari knp kt perlu sahabat dari BF....tpi 2 je yg i nampak slamani...ke i yg bute utk mengenali siapa itu SAHABAT?....ternyata ape yg tertera kat cini yg lebih adalah BF...kerana die lebih mengenali kt n die lebey fhmi ape yg ati kecil kt rasekn...kerna die slalu ada dgn kt....

tpi pada i sukar utk melepaskn slah satu dari 2 pilihan tu...kerna 2-2 nye mempunyai karaktor yg tersendiri....kawan2 ape yg harus sy lakukan? blh bg pendapat? i mengalami masalah pd i masalah yg besar utk menjage hati 2-2 pihak....tpi adakh i terpaksa juga utk membuat pilihan? dengan mengorbankn 1 perasaan????...........hurmmmmm i bakal menjadi tunang n wife kepada sesorg...adakh i patot tggl kn smua sahabt laki? i kalo blh nk jge ati smua org yg mengenali i tpi apekn daya i hanya manusia biasa x dpt lari dari melakukan kesilapan....utk membuat keputusan yg mcm ni bg ia bkn mudah..terlalu sukar...kerana i rase 2-2 memainkn peranan yg amat penting....kepada kwn2 yg membaca i mintak maaf kalo topik ni akan menyentuh perasaan atau lebih tepat mengecilkan ati u all i just nk u all fhm keadaan serba slah yg ada pada diri i. bkn la niat i utk menjadi seorg yg pentingkn diri..i arap kawan2 dpt memaafkn ape yg i terpaksa lakukan...walau ape pun i akan cube utk menjaga hati ke 2-2 pihak....sekirana i x berjaya i mintak maaf...apelah daya i utk menghalang yg da tertulis :(

salam syg....

hirda famila bt hanapi









4 ulasan:

yanalolu'xx berkata...

dulu..

adek lepaskan kawan sbb org yg tersayang..
adek abaikan kawan ntuk org yg tersayang..
adek kecikkan aty kawan ntuk org yg tersayang..
dan adek da wat mcm2 yg mengguris perasaan kawan ntuk org yg tersayang..


tp bile org yg tersayang pegi, kawan jugak yg tk care pasal adek, yg bg adek smngt, yg jd tmpat adek luahkan perasaan..
dan yg mcm2 lg..

tp akak..
adek rase akak ne pegang abg apit kuat2 walau ape pun yg terjd ok..

adek slalu doa kowang kekal slamanya..

:P

*syg akak ye..

- rOxY - berkata...

senang aje...
diz is ur decision..
its all in ur hand dear..
diz is ur future...
n i noe u can choose ur best decision....
ape2 pown... kamoo lebih kenal sape mereka berdua.. sape sahabat n sape ur special bf...
dalam idop nih kadang2 kite terpakse lepaskan sesuatu untuk dapatkan sesuatu yg len...

x salah untuk teroskan persahabatn.. cuma kita perlu tahu di mner diri kita.. sape diri kita.. n kita tahu ape yg kita wat...

jgn dgr ape yg org kate tntang kita... kerana kita yg lauinye.. kita yg merasainya... mereka - mereka hnye mampu melihat... tetapi untuk merasakannye... x mungkin...

so, pndang ke depan... jgn toleh ke belakang agi.. kani hnye mampu memberikan nasihat.. tetapi yg membuat keputusan adalah diri kamoo.. bukan org laen.. so, kamoo perlu tahu apa yg perlu kamoo wat.. apeyg perlu kamoo pilih.. kadang2 perasaan selfish tuh perlu ada.. bukan untuk sesape.. a]tp untuk diri kita..

kalo hnye memikirkan perasaan owg len yg perlu di jage, perasaan kita plak?? sape yg nk jge?? pk kan tuh semua..'

hope sedikit sebanyak akn dpt membantu kamoo untuk memikirkan aper yg ptot kamoo lakukan...

ape2 pown keputusan kamoo... sebagai sahabat, saya akan sentiasa sokong....

-wassalam..-

HiRdA FaMiLa berkata...

wahhh.. tq atas pendapat u all hargainye sgt...i makin nampak jelas ape yg u all perkatan tq so much dear really love u all :)

slm syg.....
mmuuuaaahhh :*

Hilmi @ PaCaT888 berkata...

wah...panjang2 ulasan..he3...

saje nak menambah komen sikit..
for me..kawan tu penting..tp bf lagi penting..tapi i hope u dpt menjaga hati dua2 belah pihak dengan seadil nya..bak kate pepatah mcm menarik tepung didalam rambut..rambut xputus...tepung x bersepah...cewahh..siap ade pepatah..hahahaha...